pagina
direct account aanmaken

Info

Peter van der Linden
SOORT INITIATIEFNEMER
wijkraad, gemeente, overheid
CATEGORIE
discussie, nieuws, verhaal

klik op 'volg pagina' om bericht te ontvangen als deze pagina wijzigt. De frequentie van email-alerts is instelbaar onder 'mijn BUURBook - wijzig instellingen'

Volg pagina
VOLGERS
3
BEKEKEN
318

Verwante pagina's in NL

Meer over participatie en web op www.dordtaanzet.nl

door Peter van der Linden
categorie: discussie, nieuws, verhaal

Vervangen bomen Waalpad Heerjansdam

door Dorpsraad Heerjansdam
categorie: discussie, nieuws, verhaal

Stille tocht Krispijn op zondag 5 maart

door Sanne Voncken
categorie: discussie, nieuws, verhaal

Wat als bewoners het zelf doen? gewijzigd op: 07-02-2017

Dertig mensen schoven aan bij de inspiratiebijeenkomst met de bewonerscoöpeartie ZuidDoetSamen uit Apeldoorn. Hoe zorgen ze daar voor verbinding in de wijk?
Buurtassistenten bellen in hun buurt huis-aan-huis aan. Even vragen hoe 't gaat. Zin om een kop koffie te komen drinken in Ons Honk? Kunnen we iets betekenen? Zo legt de bewonerscoöperatie heel veel contact en verbinding in de wijk. De buurtassistenten zijn voormalige werklozen uit die wijk - Apeldoorn Zuid - die een opleiding kregen en er een - binnenkort vaste - baan aan overhouden.

Mechelien Burghout (mede-inititiatiefnemer en directeur) en Arjen van Engelenhoven vertelden over hoe bewonerscoöperatie ZuidDoetSamen werkt aan die mooie wijk, met alle aandacht voor alle bewoners. Zeker voor hen die wel een handje hulp kunnen gebruiken of graag eens nieuwe contacten leggen in de buurt.

Meer over deze bewonerscoöperatie – een bedrijf van, voor en door bewoners – is te vinden via de site van Dordt aan Zet (inclusief linkjes naar de site van ZuidDoetSamen).

ZuidDoetSamen doet nog veel meer. De bewonerscoöperatie heeft een eigen buurthuis (in een pand dat ze huren). Daar is ruimte voor een kop koffie, een gesprek, maar ook voor maaltijden en allerlei activiteiten.
Verder werken ze samen met opleidingen voor mensen die in de zorg willen gaan werken en bieden ze deze studenten stageplaatsen.
Dordrecht kent al die initiatieven ook. Denk maar aan bijvoorbeeld de Crabbehoeve, DOOR, de Buitenwacht en meer. Hier werkt Helpende Handen met het onderwijs samen en bieden studenten / stagiaires een helpende hand aan veel Sterrenburgers.
Wat kunnen we toch nog leren van de bewonerscoöperatie in Apeldoorn? Kunnen organisates en vrijwilligers in de wijk nog meer samen optrekken? Kunnen dit soort voorbeelden helpen bij alle ontwikkelingen die er komen voor de begane grond van het Sterrenwiel / de komst van het Sociaal Wijkteam naar het Sterrenwiel? Dat moet een bruisende plek worden in de wijk, waar iedereen welkom is: voor een kop koffie en een praatje of om samen met anderen ideeën en plannen voor een nog mooier Sterrenburg uit te werken...

Wordt vervolgd...?!

De foto's zijn gemaakt door rolende fotograaf John van der Laan. Bedankt!

Agenda

Dit plan heeft geen agenda punten