Plan of bericht | discussie, nieuws, verhaal
28 september | 10:46 uur
BUURbook | oprichter, BUURbook
volg buur
Gemeente: breng je bewoners online met elkaar in contact!
Als gemeente wil je weten wat bewoners willen, wil je bewoners in een vroeg stadium laten meedenken over plannen en wil je makkelijk en prettig samenwerken met bewoners aan hun buurt maar vooral: dat bewoners met elkaar gaan samenwerken aan hun buurt. Dat vraagt om een onafhankelijk platform voor de buurt.

Professionele organisaties krijgen steeds meer taken en beschikken over minder geld. De tendens is daarnaast om meer vraaggestuurd te werken en het initiatief bij bewoners zelf neer te leggen. Bewonersavonden kosten veel tijd en worden slecht bezocht: iedereen heeft het druk. Bovendien: je wilt toch zeker ook de mening horen van alle mensen die daar niet bij kunnen zijn?

Stel je voor: je plaatst je vraag aan bewoners over die herinrichting van hun straat online. Buurtbewoners krijgen hiervan automatisch bericht en kunnen direct online op je vraag, maar vervolgens ook op elkaar. De een wil meer parkeerplaatsen, de ander juist meer bomen. Op een online platform haken veel meer bewoners aan (ook zij die geen tijd hebben) en kan een discussie leiden tot de gemeenschappelijke vraag uit de buurt in plaats van vele individuele opmerkingen waar je als gemeente dan een knoop over moet doorhakken waarna bewoners zich niet gehoord voelen.

Door transparant online te werken snappen buurtbewoners dat er verschillende meningen zijn in hun buurt en leren ze elkaar geleidelijk beter kennen. Zo bouw je, door een vraag te stellen ook mee aan de wederopbouw van het buurtnetwerk. En dat lost op termijn weer andere hedendaagse problemen op. In buurten met een stevig buurtnetwerk is er een grotere buurteconomie, meer veiligheid en een lagere zorgvraag en eenzaamheid. Zo help je dus je organisatie te scoren bij bewoners. Bewoners krijgen meer invloed op hun leefomgeving en het brengt een buurt op een hoger niveau.

Het gebruik van BUURbook is voor bewoners gratis. Implementatie vergt een investering die zichzelf snel terugverdient en waar je organisatie en de buurt blijvend plezier van hebben. Het maakt het werken in de buurt effectiever en leuker! Meer weten over wat BUURbook voor jou en je organisatie kan betekenen? Stel hieronder je vraag of neem contact op met maarten@BUURbook.nl of bel 06-42433118.
lees verder