Plan of bericht | discussie, nieuws, verhaal
30 mei | 09:44 uur
SAM | Directeur, Sam
Collectief de Toekomst
Ben je een echte initiatiefnemer. Op zoek naar de juiste mensen, kennis en middelen. Je wilt ideeën realiseren op het gebied van duurzaamheid, positieve gezondheid, wonen, lokaal en sociaal ondernemen, leefomgeving, opgroeien. Of je wilt aan de slag op een heel ander terrein.
 
deel je idee, dromen of plan
 
Collectief de Toekomst wil mensen bij elkaar brengen. Een groep die kan groeien met een keur aan initiatieven, dromers en denkers gericht op de toekomst. Samen investeren in een fijne leefomgeving binnen onze gemeente. Geen praters, maar doeners die willen leren van elkaar en coöperatief te werk willen gaan. Dat kan op verschillende wijze, intensiteit en tijdsduur.  
 
samen kunnen we meer
 
Er staat inmiddels een pracht van een handkar in het Evertshuis om initiatieven zichtbaar en bekend te maken. Deze kan ook op andere locaties gebruikt worden. In een eenvoudig houten krat kan je een idee onder de aandacht brengen en anderen uitnodigen om mee te doen.
Vanaf 30 mei zijn de eerste initiatieven te bekijken in het Evertshuis. Tipje van de sluier; iets met bijen, breien, opgroeien met je voeten in de klei en duurzame middelen. Hier is ook te zien hoe en wat je eenvoudig kunt bijdragen aan de gepresenteerde initiatieven. En er kan altijd meer bij!
 
Aansluiten bij het Collectief de Toekomst, betekend dat jouw initiatief gewoon van jou blijft. Met je presentatie op de handkar en door samenwerking met andere ondernemers / initiatiefnemers helpen we elkaars initiatieven verder. Op een later moment komt er ook een digitale omgeving waar iedereen de bewonersinitiatieven kan volgen.
 
Aan de slag !
 
Je wilt je idee een zetje geven en concreet aan de slag?  Pak een stoel en schuif aan in een Huis van Alles in je eigen dorp. Hier tref je mensen van SAM, Sociaal team en Gemeente op een vast moment in de week, zij denken graag met je mee. Pak een stoel:
Waarder                       maandag          16.00 – 17.00 uur
Nieuwerbrug                 woensdag        10.00 – 11.00 uur
Driebruggen                 donderdag       15.30 – 16.30 uur
Reeuwijk-Dorp              dinsdag             10.00 – 11.00 uur
Reeuwijk-Brug               dinsdag             14.00 – 15.30 uur
Bodegraven                  donderdag       14.00 – 15.30 uur
 
Of neem contact op met de initiatiefnemers van Collectief de Toekomst:
Ton van Rheenen   t.vanrheenen@evertshuis.nl   06 51494707  
Mirjam van Veen    m.vanveen@samwelzijn.nl   06 16176259
lees verder
Julianastraat, 2411 Bodegraven, Nederland