Samenwerken aan de buurt

Activiteit met datum | openbaar evenement
17 oktober | 14:56 uur
Beleven in de Vesting | community builder, Buurbook
volg buur
Uitkomsten enquete hondenafval; Kom kijken en stem!
Na veel gemopper over hondenafval in de vesting hebben een paar mensen, het initiatief genomen om hier iets aan te gaan doen.
Samen met de derde klassers van het technasium in Drunen is een enquête gemaakt en uitgezet in de vesting. De leerlingen hebben de uitkomsten hiervan weergegeven op posters en vervolgens een onderzoek gedaan naar hoe het gedrag van mensen positief beïnvloed kan worden en welke oplossingen elders in het land al bedacht zijn.
Met een dosis eigen creativiteit hebben ze vijf concrete acties geformuleerd waar we het komende jaar mee aan de slag kunnen.

Van 20 Oktober tot 10 November zijn, in de stadhuishal, de uitkomsten van het onderzoek te bewonderen. Bezoekers kunnen vervolgens aankruisen welke acties zij het meest kansrijk vinden. Waar de leerlingen een oplossing niet gezien hebben, is er een ruimte om zelf nog extra oplossingen te benoemen. Voor de doeners is er tenslotte plek om aan te geven bij welke actie zij een helpende hand willen bieden. Zo gebruiken we alle talenten in de vesting.
Immers: alleen gezamenlijk kunnen we de Vesting schoner maken.
 
Het stadhuis is op maandag gesloten en mondkapjes zijn verplicht.

Coordinator
Katja van de Grint
 

 

lees verder
Pelsestraat 17, 5256 AT Heusden, Nederland
ma 23 nov
11:00 - 16:00 uur
Uitkomsten enquete hondenafval; Kom kijken en stem!
tot en met di 24 november
Pelsestraat 17, 5256 AT Heusden

uitkomsten onderzoek hondenafval Heusden Vesting

lees minder
lees meer