Samenwerken aan de buurt

Plan of bericht | prikbord
1 maart | 10:44 uur
Trudie Enthoven | Rouw en verliesdeskundige, Rouw en Verliesbegeleiding
volg buur
Lichtjes in het Donker Rouwcafé voor volwassen
Het rouwcafé van Lichtjes in het Donker, is bedoeld als een lichtpuntje door het hele jaar heen. Hier wordt in een warme huiselijke omgeving een kopje koffie en thee geschonken en ontmoeten mensen elkaar die een dierbare hebben verloren. Aan de hand van een thema kunnen er gedachten worden uitgewisseld. Het gevoel dat je niet alleen bent kan helpend zijn en rust geven.

Het rouwcafé is een bijeenkomst waar je jouw verhaal kan delen en luisteren naar elkaar. Door ervaringen te delen, kan je elkaar tot steun zijn. Soms is een half woord al genoeg om elkaar te begrijpen, er is dan vaak herkenning. Je leert nieuwe mensen kennen en soms kunnen er zelfs vriendschappen ontstaan.

De ervaring is in het algemeen dat kort na het overlijden troost en aandacht van de omgeving wordt gevoeld. Naarmate de tijd vordert gaat iedereen weer verder met zijn of haar leven en wordt er niet meer zo intensief troost geboden. Je kunt je dan nog meer alleen voelen. De omgeving gaat er dan van uit dat het dan wel weer goed met je gaat en dat je “het een plekje hebt gegeven”.

Rouw is niet tijdgebonden, maar in liefde verbonden. Het is een dagelijks voelbaar verlies. Je moet je plek weer vinden in de wereld die zo veranderd is. De zondagen zijn vaak moeilijk. Het is dan zo stil. Daarom organiseren we de bijeenkomsten van het rouwcafé op zondag, deze zijn gratis en hebben iedere keer een ander thema.

Deelname is geheel kosteloos. Gaag aanmelden van tevoren:  info@lichtjesinhetdonker.nl
Locatie: Pand Amstelstein, Wilhelminalaan 1, Alphen aan den Rijn
lees verder
Wilhelminalaan 1, 2405 EB Alphen aan den Rijn