Samenwerken aan de buurt

Buurtgids | sport en recreatie
15 juni | 20:52 uur
Dorpsnieuws
volg buur
BAAMBRUGSE BOERENRUGBY – EEN LOKAAL, LANDELIJK EN SPORTIEF SPEKTAKEL VOOR JONG EN OUD GEORGANISEERD

Al voor de zevende keer dit jaar zal op 25 juni aanstaande het Baambrugse Boerenrugby Toernooi gehouden worden. Voor deelnemers een sterke competitie, voor toeschouwers een dag vol vermaak. Het doel van het toernooi is om de rugby sport te promoten bij jong en oud, maar net zo goed om deelnemers en toeschouwers het boeren/landelijke leven in de regio te laten ervaren. Het geheel wordt georganiseerd door vrijwilligers en mede mogelijk gemaakt door lokale sponsoren. Die allen een band hebben met de regio, vanuit het boeren, wonen, werken of de sport. Gesitueerd midden in de polder (Horn 1a, te Baambrugge) is er voor iedereen wat om van te genieten. Dit wordt gedaan door een mix van sport, vermaak en activiteiten.
TRAININGEN
De laatste 6 weken worden er iedere donderdag avond vanaf 20.00 uur trainingen gegeven voor mensen die willen meespelen op het toernooi, maar zelf nog geen of weinig rugby ervaring hebben. Iedereen die komt trainen krijgt de kans om in het Team Baambrugge deel te nemen aan het toernooi. Een stoomcursus rugby met als hoogtepunt het toernooi. De trainingen worden gegeven door ervaren en professionele (ex) rugbyers.
TOERNOOI
Op 25 juni rond 10uur starten de wedstrijden voor de deelnemende teams. Dit jaar zijn dat rond de 12 herenteams, De wedstrijden worden gespeeld op 2 velden waar toeschouwers langs de lijn kunnen plaatsnemen op de strobalen tribunes. De wedstrijden duren 10 minuten en op die manier is het mogelijk een geheel toernooi in 1 dag te draaien; leuk om naar te kijken en om aan deel te nemen.
KIDS-CLINIC
Tussen de middag is er een clinic voor kinderen, hierin kunnen ze kennismaken met de basis principes van de sport. Denk hierbij aan samenwerken, een bal passen en je eerste tackel maken op een hooibaaltje! Na afloop krijgen de deelnemende kinderen een echte rugbybal mee naar huis.
VERMAAK
Ook is er voor de kinderen (en sommige ouderen…) zat ander vermaak; een springkussen, een zwembad (afhankelijk van het weer) en echte koeien om te bekijken.
Gedurende de dag wordt er een heel varken op een spit geroosterd en door lokale slagers opgediend, leuk om te zien en nog lekkerder om te eten. Daarnaast zijn er hamburgers, tosti’s en dranken te krijgen. Als de temperatuur dat vraagt is er uiteraard een ijsje te halen.
Na afloop van de wedstrijden, rond 18.00 uur, zal er een dj gaan spelen om de dag in een gezellige sfeer af te sluiten. Kom lekker dansen in de buitenlucht onder het genot van een drankje!

 

lees verder
Pr. Margrietstraat 10, 1396 JX Baambrugge, Nederland